top of page

Je eigenste ik

Een training met vijf managers, allen werkzaam in een ziekenhuis. Zij stoeien met het thema advies-stijlen. Ben je een volgend type of juist pionierend? Ben je een samenwerker of solist?

Ik ontdek in training steeds vaker hetzelfde. Of het nu gaat om een training Feedback, een training Omgaan met ongewenst gedrag of, zoals vandaag, een dag over Adviesstijlen - ik kom zo vaak uit bij de aanbeveling: "Je mag meer vertrouwen op je eigen kracht".

Ik zit tegenover een sterke, slimme en beeldschone vrouw die, als ze in een simulatie iets van mij gedaan wil krijgen, ineens transformeert naar een klein meisje. Glimlachend, verontschuldigend gunsten vragend over een onderwerp waar zij professioneel gezien de leiding over heeft.

Waar en wanneer leren we om ons kleiner te maken dan we zijn? Na een korte oefening was ik onder de indruk van het verschil toen ze het over deed. Daar zat ineens een sterk mens. Uitstraling en lichaamstaal congruent aan de boodschap. Na afloop verzuchtte ze: "Jaha, dit voelt echt goed!"

Ze besluit om vanaf morgen rechtop te gaan zitten, te aarden, haar gevoel te vertrouwen en dichter bij 'haar eigenste ik' te blijven. Best veel tegelijk maar ik hoop werkelijk dat ze dat gaat doen. Dat maakt niet alleen haar wereld maar ook dé wereld mooier.

Huidige blog
Eerdere blogs
Tags
Er zijn nog geen tags.
Volg mij
  • Facebook Classic
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page